continut-proiect-dtac-logo

Mg. Alexandru Turi

0744 110 984

alex.turi@arhirom.ro

Continut Proiect DTAC

Edificarea unei constructii


Autorizatia de Constructie

Orice investitor care doreste a construi o locuinta, fie ea vila sau casa dobandeste acest drept pe baza unei Autorizatii de Constructie, necesara si in cazul in care se extinde sau mansardeaza o constructie existenta.

Autorizatia de Constructie pentru orice fel de investitie se obtine de la Primarie sau Consiliul Judetean pe a carei raza de jurisdictie este situata parcela pe care se doreste edificarea unei constructii. Aceste autoritati reglementeaza si impun prin intermediul planurilor urbanistice locale conditii si conformari tehnice constructiilor care se doresc a se edifica sau modifica, conditii care sunt aduse la cunostinta prin intermediul Certificatului de Urbanism.
In Certificatul de Urbanism sunt enumerate conditiile tehnice si juridice care trebuie indeplinite in vederea obtinerii Autorizatiei de Constructie.
Autorizatie care se obtine pe baza unui proiect tehnic, in limbaj tehnic D.T.A.C elaborat de un colectiv autorizat compus din arhitect, inginer structurist si ingineri colaboratori pentru cerintele anexe. Continutul proiectului tehnic pentru obtinerea Autorizatiei de Constructie este compus din partea scrisa si desenata din partea de arhitectura si structura care se poate vizualiza aici.

Organizarea Executiei

De regula autoritatile solicita concomitent cu proiectul tehnic si proiectul origanizarii executiei lucrarilor de constructii, in limbaj tehnic D.T.O.E compus din partea scrisa si desenata din partea de arhitectura si structura care se poate vizualiza aici.

Autorizatia de Desfiintare

In situatia in care pentru a se edifica o constructie noua este necesara desfiintarea alteia, fie si partial, este necesara obtinerea unei Autorizatii de Desfiintare, in limbaj tehnic D.T.A.D. Autorizatie care se obtine de asemenea pe baza unui proiect tehnic elaborat de catre un colectiv autorizat compus din arhitect, inginer structurist si ingineri colaboratori pentru cerintele anexe. Continutul proiectului tehnic pentru obtinerea Autorizatiei de Desfiintare este compus din partea scrisa si desenata din partea de arhitectura si structura care se poate vizualiza aici.

proiectare-timisoara-offcanvas